4 geweldige en onverwachte fotoplekken

1.       Cimetière de Montmartre
De begraafplaats van Montmartre (ook wel Cimetière du Nord) is de laatste rustplek voor vele bekende kunstenaars. De graven zijn omgeven door prachtige beeldhouwwerken, en veel bekende kunstenaars wordt een laatste eer betoond met verse bloemen. Hiermee, en met dwars erdoorheen de brug van de Rue Caulaincourt, is dit een onvergetelijke plek, waar onvergetelijke foto’s gemaakt kunnen worden.

montmartre

2.       La Petit Ceinture
La Petit Ceinture is een spoorweg van zo’n 27 kilometer om het centrum van Parijs heen. Toen de metro het openbaar vervoer van de stad overnam in de jaren ’30, raakte de La Petit Ceinture in verval. Nog steeds ongebruikt, zijn delen overgenomen door de natuur of door straatartiesten. Dit zorgt voor een onmiskenbare sfeer op je foto’s.

petite-ceinture

3.       Jardin des Plantes
Deze  botanische tuin, geplant voor Lodewijk XIII in 1935 als medische kruidentuin, is de grootste van Frankrijk en kent hierdoor ongelooflijk veel gezichten. De enorme biodiversiteit, de Grande Galerie de l’evolution in het midden, de prachtige rijen bomen en de stille, verlaten meertjes zorgen ervoor dat je met een geslaagde set natuurfoto’s thuiskomt.

jardindeplantes

 4.       Paris Greeters 
Ontdek zelf prachtige onverwachte plekken door je (gratis) rond te laten leiden door een Parijse local. Naar aanleiding van een New Yorks concept, kun je je op Parisgreeters.fr aanmelden en je laten verrassen door één van de vele wijken in Parijs die een toerist normaal niet ziet.

Zorg dat bij thuiskomst je foto’s niet vergeten worden en slechts op de computer blijven staan, maar doe er iets mee. Er zijn op internet veel gemakkelijke en goedkope manieren om je foto’s thuis tot leven te wekken. Laat een fotoposter afdrukken voor in de tuin, print hem uit op canvas, of behang uw gehele muur ermee. Was de trip naar Parijs er één om nooit te vergeten? Druk dan een fotoboek af, met alle foto’s inclusief je leuke anekdotes.