4 tips voor een mooie fietstocht in Parijs

Een beetje Nederlander kan het natuurlijk niet laten om ook op vakantie even op de fiets te stappen! Heel begrijpelijk in een stad als Parijs aangezien er zo veel te doen en te ontdekken valt dat je te voet veel te lang bezig bent!

Geloof het of niet, maar je bent niet de enige Nederlander die er van droomt om lekker door Parijs te fietsen. Sterker nog, er is zelfs al een complete Nederlandse Fiets Gids voor in Parijs beschikbaar met allerlei leuke tips en mooie routes. Voor een kleine 20 euro kun je de complete gids bestellen op de website, maar voor het gemak hebben wij hieronder kort 4 handige tips en leuke weetjes uitgelicht voor als je wilt gaan fietsen in Parijs!

 1. Parijs wordt langzaam maar zeker een echte ‘fiets stad’

  p1090123

  Wist je dat de Franse overheid zo’n 63 miljoen euro heeft uitgetrokken om het fietsnetwerk in Parijs te onderhouden en zelfs uit te breiden. Voor het jaar 2020 moet er ongeveer 1400 kilometer aan fietspad door Parijs lopen. Dit wordt gedaan om mensen te stimuleren vaker de fiets te pakken en verkeersoverlast in de binnenstad tegen te gaan! Daar kunnen wij als Nederlanders natuurlijk alleen maar blij van worden :-)

 2. Er zijn zelfs studenten fiets tours door Parijs!

  Fietsen-in-Parijs-studenten-uitje-Kleine-Arc-met-Lex-and-the-City-samen-poseren2-1024x768

  In Frankrijk zijn er naast individuele- en familie-tours ook speciale fiets tours opgezet voor studenten en oudere scholieren. Het idee is om studenten kennis te laten maken met alle leuke dingen die Parijs te bieden op een snelle en makkelijker manier. In zo’n 3 uur verken je een groot deel van de stad en weet je meteen de beste plekjes om ‘s avonds op stap te gaan!

 3. Nederlandstalige fietsenmaker in Parijs? Check!

  gepettopostcard

  Geloof het of niet, maar  zelfs in Parijs kun je – met de juiste kennis – een Nederlandstalige fietsenmaker vinden! Gepetto & Velos is een fietsenwinkel / fietsenmaker met Nederlandse roots. Dus als je het even niet meer weet en lekker ouderwets Hollands wil bijpraten terwijl je band wordt geplakt kun je altijd terecht bij 59, rue du Cardinal Lemoine – 75005 in Parijs!

 4. Fietsen is vaak sneller dan de auto of metro!

  huurfiets-parijs-paris-velo

  Parijs is een grote en drukke stad en het is dan ook logisch dat het verkeer nogal hectisch kan zijn in de binnenstad. Vaak ben je daarom met de fiets sneller van A naar B dan bijvoorbeeld met de auto of met de metro! Zorg er wel voor dat je netjes op de fietspaden blijft!