images (20)Parijs barst van de bezienswaardigheden en mag zich met recht een culturele hoofdstad noemen. Omdat het teveel is om in korte tijd te bekijken, is hieronder een top 5 verzameld.

1. De Eiffeltoren

Wie aan Parijs denkt, denkt aan de Eiffeltoren. De Eiffeltoren is destijds ontworpen voor de wereldtentoonstelling. In 1889 werd de bouw van de toren afgerond. De Eiffeltoren is toegankelijk voor publiek met op de tweede verdieping een restaurant.

2. De Sacre Coeur

De Sacre Coeur is een enorme prachtige basiliek op de Monmartre heuvel. De oorspronkelijke ontwerper van de basiliek, Paul Abadie heeft het eindresultaat nooit gezien omdat hij voor voltooiing al was overleden. De bouw startte in 1876 en werd in 1914 afgerond. De basiliek valt alleen al op door de volledig witte kleur.

3. Notre Dame

De Notre Dame is een gotische kathedraal ligt op het eiland Île de la Cité in de Seine. Diverse bruggen verbinden het eiland met de rest van de stad. Het heeft maar liefst bijna twee eeuwen gebouwd aan de Notre Dame en nog altijd is deze nog niet volledig klaar. In de Notre Dame is allerlei prachtige kunst te bewonderen, maar de kathedraal is door haar gebrandschilderde ramen al een kunstwerk op zich.

Paris-Highlights-Luxury-Private-Tour-Arc-de-Triomphe-©-Michel-Hasson2

4. Arc de Triomphe

Het woord zegt het al: de Arc de Triomphe werd gebouwd ter ere van Napoleon en zijn overwinning op de Slag bij Austerlitz. De bouw van de Arc de Triomph kwam in 1811 tijdelijk stil te liggen toen de architect kwam te overlijden. In 1832 liet koning Louis Filips de bouw hervatten en na 4 jaar werd de bouw voltooid.

5. Het Louvre

Het Louvre behoort tot een van de grootste musea ter wereld. Het Louvre staat vooral bekend om het wereld beroemde schilderij ‘Mona Lisa’ van Leonardo da Vinci. Het Louvre startte als kasteel, maar na de Franse Revolutie werd het een openbaar museum. De collectie van het Louvre is ontstaan uit verzamelingen van diverse koningen en Napoleon.

800px-Louvre_Museum_Wikimedia_Commons