Mona_LisaParijs staat onder meer bekend om haar rijke historie en cultuur. Cultuur snuiven lukt dan ook prima in de mix van oude en nieuwe gebouwen, vele musea, bioscopen en musicals. De belangrijkste culturele aspecten van de Franse stad zijn:

  • Musea: Het bekendste museum van de stad is natuurlijk het Louvre met de wereldberoemde Mona Lisa van Leonardo da Vinci. De stad kent vele musea waaronder het Centre Pompidou met moderne kunst, het Musée d’Orsay gesitueerd in een treinstation en Musée Picasso genoemd naar de gelijknamige Spaanse schilder. Parijs kent ook het grote kunstfestival de Nuit Blanche. Bij de Nuit Blanche kan er eenmaal per jaar onder andere diverse museau gratis bezocht worden door publiek.
  • Opera: Grote opera en balletvoorstellingen vinden plaats in een van de twee operagebouwen de Opéra Garnier (de grootste ter wereld) en de Opéra Bastille, en hypermodern operagebouw. Naast deze twee operagebouwen zijn er verspreid door de stad diverse theaters te vinden waar onder andere muziek- en theatervoorstellingen plaatsvinden.
  • Architectuur: De liefhebber van architectuur kan zijn hart ophalen in de Franse hoofdstad. Prachtige ontworpen gebouwen en imposante kathedralen. De kathedraal de Notre Dame is bijvoorbeeld niet alleen zeer mooi om te zien, maar ook de ligging is bijzonder. Ook de basiliek de Sacre Coeur is de moeite van het bezoeken waard.

notre_dame_at_sunrise_paris_france_wallpaper-normal

  • Film: In 1895 werd de eerste openbare film in Parijs vertoond door de gebroeders Lumière. Over het algemeen worden de films niet na-gesynchroniseerd, maar gewoon in de originele taal getoond met Franse ondertiteling.