Leven als een echte Parisienne

Het gevoel een echte Parisienne te zijn kun je ook vasthouden na je verblijf in Parijs. De stijl van de Parijse vrouwen is een way-of-life, een attitude. Wil je een leven als Parijzenaar leiden ga dan voor een levensstijl waar je fashion een belangrijke rol laten spelen. Voor mode gelden strikte regels. Sober en tegelijkertijd chique, dat zijn de sleutelwoorden. Het zijn de kleine dingen waar een Parisienne mee uitpakt en die haar de uitstraling van een moviestar geven. Het is die felrode lippenstift, haar schoenen én het zijn de accessoires die je de look van een echte Parisienne geven.

Accessoires en schoenen maken de look

Qua kleding zorg je dat je het als Parisienne sober houdt. Het zijn de accessoires en bovenal je schoenen die het voor je moeten doen. Investeer dus in mooie damesschoenen, en dat kun je compenseren door te besparen op je basic kleding. Niemand valt het op als je twee keer het zelfde zwarte shirtje aan hebt. Maar die chique goudbruine pumps vergeet niemand!

parisienne-look-smoking

Welke schoenen mogen niet in je garderobekast ontbreken?

Een Parisienne drukt haar fantasieën graag uit in haar schoenen. Via schoenen licht je een puntje van de sluier van je persoonlijkheid. Laat met je schoenen zien dat je mooi, sexy en elegant bent. Een Parisienne is net zo verzot op haar schoenen als op haar tassen. Exemplaren die je in je collectie móét hebben:

  • Ballerina’s: die kun je bij elke gelegenheid dragen. Kies ’s avonds voor zwart en ga overdag voor een gouden ballerina.
  • Elegante sandalen draag je als je op een zwoele langs de Seine loopt.
  • Simpel en stijlvol zijn de loafers, die toevalligerwijs dit seizoen een ware modetrend zijn. Ga je voor de ultieme preppy look? Draag je loafers dan met een midi-skirt en een truitje van kasjmier.
  • Een echte Parisienne heeft ook een paar paardrijlaarzen die ze draagt onder een jurk, rok of haar shorts. Laat deze als het even kan maken door een specialist.
  • Zorg ook dat je een paar basic zwarte pumps hebt. Investeer erin en ze gaan een heel leven mee.

parisienne-chic-graphic