Met de auto naar Parijs: 10 tips

De trein of de bus is voor veel toeristen een voor de hand liggende optie voor een tripje naar Parijs, maar dit is ook prima met de auto te doen. Hierbij tien tips voor een veilige en prettige autovakantie naar Parijs.

1: Plan je reis efficiënt

Het duurt ongeveer 5 uur om met de auto naar Parijs te rijden, mits je een beetje slim tussen de ochtend- en avondspits gaat rijden.

2: Tank onderweg

Bijna nergens is de benzine duurder dan in Nederland, dus je doet er vaak goed aan onderweg in het buitenland te tanken. Let goed op met het tanken met een brandstofpas van de leasemaatschappij. Vaak kun je daarmee alleen tanken bij de aangesloten pompstations.

3: Kies een hotel met parkeerfaciliteiten

Parkeren in Parijs kan nogal een uitdaging zijn, dus zorg ervoor dat je een hotel kiest dat je de mogelijkheid biedt om er je auto te parkeren.

4: Zoek een hotel aan de rand van de stad

Heb je geen hotel met parkeerplekken, kies dan een hotel aan de rand van de stad. Dankzij de goede voorzieningen wat betreft het openbaar vervoer ben je zo alsnog snel in de stad.

5: Pas op met de wijn

Wil je na een wijntje bij het eten nog gaan rijden, hou er dan rekening mee dat het toegestane alcoholpromillage net als in Nederland 0,5 promille bedraagt.

6: Let op je snelheid

Net als in Nederland gelden er in Frankrijk verschillende maximum snelheden. Op de snelweg is dat 130 kilometer per uur, binnen de bebouwde kom van Parijs 50.

7: Slapen in de auto verboden

Geen hotel kunnen vinden? Het is binnen Parijs niet toegestaan om in je auto te overnachten, op een parkeerplaats buiten de stad wordt dit gedurende enkele uren wel toegestaan.

8. Ken de regels op de weg

Verdiep je goed in de regels van het stadsverkeer, die vaak net even anders zijn. Zo mag je bijvoorbeeld niet zomaar een tram inhalen en zijn er regels voor de minimale afstand tussen twee voertuigen.

9. Let op met parkeren

Wil je ergens in Parijs parkeren, let dan goed op. Je mag maximaal 24 uur op dezelfde plek blijven staan, als je al een parkeerplek kunt vinden. Parkeergarages zijn dan ook beter aan te raden dan losse plekken in de stad.

10. Vermijd de drukte

Natuurlijk lastig in een wereldstad als Parijs, maar je kunt online prima bekijken waar het op dit moment druk is.