plekjes in Parijs die je nog niet kent!

Bijna iedereen is wel eens in Parijs geweest en menig fanatiekeling is zo verliefd geraakt op de stad dat ze er jaarlijks naartoe terugkeren. Maar geloof het of niet, zelfs voor de meest fanatieke Prijs-ganger heeft de stad van de liefde nog wat leuke geheimpjes voor je in petto!

Hieronder hebben we voor jou kort 4 interessante plekjes in Parijs op een rijtje gezet die je waarschijnlijk niet zo snel in de stadsgids zult tegenkomen!

 1. Belleville (street art)

  Parijs-Banksy

  Als je van kunst houdt dan is een wandeling door het prachtige Belleville een echte must. Deze oude arbeiders buurt is in de afgelopen jaren omgetoverd tot een waar paradijs voor kunstenaars. Bekende straat-kunstenaars zoals Banksy hebben in de loop van de tijd hun stempel gedrukt op dit gedeelte van de stad. Voor artistieke inspiratie hoef je dus niet per se naar het Louvre te gaan!

 2. Etentje in Chinatown

  DSCN8228_0000

  In Parijs Chinees gaan eten? Het klinkt misschien niet zo heel logisch, maar als je weet waar je moet zijn kun je in Parijs genieten van een van de lekkerste Chinese gerechten die je maar kan vinden. Vraag in Parijs rond naar ‘Quartier Chinois’ of ‘Petite Asie’ en mensen weten meteen waar je naartoe wilt!

 3. Studentenwijk Quartier Latin

  quartier-latin

  Sinds de twaalfde eeuw is het oude stadsdeel Quartier Latin een broedplaats voor Universiteiten en intelectuelen uit heel Europa. Je merkt ‘s avonds ook goed dat het een studentenwijk is want er is altijd wel wat te beleven!

 4. Palais de Tokyo

  7-Palais-de-tokoyo-exhibitions-paris-things-to-see-in-Paris

  Nee dit is niet een tweede Chinatown. Palais de Tokyo is een van de grootste sites voor eigentijdse kunst in heel Europa, en dat merk je ook als je een stap zet in dit – naar eigen zeggen - anti-museum. Je wordt direct bekogeld met de vraag: wat is kunst? Dus of je nou een echte moderne kunstliefhebber bent of simpelweg een uniek plekje in Parijs wilt zien, bij Palais de Tokyo zit je altijd goed!