Wat te doen in Parijs?

Uit eten

Eten is voor een echte Parijzenaar zeer belangrijk. Dit is terug te zien in de vele eetgelegenheden in de stad. Er is een grote verscheidenheid aan eettentjes en restaurants te vinden in de stad: van simpele lunchtentjes tot toprestaurants.

Parijs heeft een aantal specialiteiten op de menukaart staan, waaronder escargots en foie gras. Eten onder het genot van een van de heerlijke wijnen die Frankrijk rijk is en de maaltijd van een echte levensgenieter kan niet meer stuk.

Winkelen in Parijs

Mode is een van de zaken waar Parijs beroemd mee is geworden. Het zou dan ook raar zijn als er niet goed gewinkeld kan worden in deze stad. De echte shopper kan zich hier dan ook zeker uitleven. Winkelstraten, boetieks en galerijen zijn er zijn er in overvloed. Door heel de stad zijn winkelstraten te vinden, waarbij de een populairder is dan de ander. De Champs-Élysées is de meest bekende winkelstraat van Parijs en met maar liefst 1880 meter raak je hier niet snel uitgekeken. Niet alleen de topmerken vind je hier, maar ook betaalbare handelswaar behoort tot het aanbod van de Champs-Élysées.

Het Parijse nachtleven

Als Parijs bezoekt, moet je echt van het nachtleven geproefd hebben. De stad ademt ‘s avonds en ‘s nachts zoveel sfeer uit dat iedere bezoeker dit gezien moet hebben.

moulinDe bar Moulin Rouge is de meest bekende uitgaansgelegenheid in Parijs. Ga je graag chique op stap, dan is Le Lido aan de Champs-Elysées een zeer geschikte club. Rond de Champs-Elysées zijn sowieso de duurdere en toeristische uitgaansgelegenheden te vinden. Als je dit wilt mijden, dan is uitgaan in de wijk Bastille een betere optie.

Ook als je niet van bars houdt, kun je je hart ophalen in Parijs. Denk aan de vele theaters, casino’s en bioscopen. Ook ‘s avonds is vervelen in Parijs geen optie.