Zwemmen in de Seine door wateroverlast Parijs

De burgemeester van Parijs heeft de bevolking belooft dat het voor het jaar 2020 mogelijk moet zijn om te zwemmen een schone rivier de Siene. Maar het lijkt erop alsof het plan een aantal jaartjes te vroeg is uitgevoerd.

Volgens nieuwssite Mashable bereikte het water van de Seine een afgelopen week een hoogte van maar liefst 6 meter door hevige regenval van de afgelopen weken. Een groot deel van de stad staat hierdoor blank.

 

 

Zwemmen op straat

Veel mensen kunnen simpelweg niet meer door de straten lopen maar moeten letterlijk zwemmen om hun huis nog uit te kunnen. De Franse overheid raad mensen aan om vooral binnen te blijven en alleen in hoge nood een trip naar buiten te wagen.

In sommige delen van de stad zijn al evacuaties van verschillende gebouwen gaande. Naar verwachting zal het waterpijl in de loop van de komende dagen langzaam maar zeker zakken.

Menig toeristische trekpleister hebben de deuren voorlopig moeten sluiten. Zo is he Louvre deze week helemaal dicht en is een groot deel van de kunstcollectie op de begane grond tijdelijk veilig opgeborgen op een andere locatie.

nemours

De overstromingen hebben helaas al een aantal mensen het leven gekost waarvan 2 Fransen en 10 Duitsers. Als je een trip naar Parijs in de planning hebt staan de komende dagen wordt het door verschillende autoriteiten aangeraden om nog even te wachten tot de situatie enigszins stabiel is en het water van de Seine een lager pijl heeft bereikt.